Miphydes
Clan
Comic Cadanz of Clan Miphydes
Cadanz
09-05-2005 ~ * 01-05-2018
Rust zacht Danzje
Lieve groet van Joke en Lex
laatste knuffel van Henrie & Janine
Mooi, de allerliefste, eigenzinnig, ondeugend, einzelgänger (buiten), bankhanger, knuffelkont, 'helemaal niet opdringerig', de allerbeste vriend van al onze honden, beschermer van de roedel. Allemaal van toepassing op Cadanz en ik zal ongetwijfeld nog wat vergeten zijn.

Cadanz kwam, zag in Otis zijn soulmate en ze waren vanaf dag 1 onafscheidelijk. Hij werd de liefste van Noëlla, het steuntje wat Songan nodig had en het knuffelmaatje van Djoek.

Al onze pups zijn liefdevol door hem ontvangen en verzorgd. Hij poetste en poetste en te tolerant als hij was, moesten we hem soms redden van die kleine scherpe haaientandjes.
Hij kwam als klein puppenwuppie een dag voor een wandeling met een groep Oudduitse herders. Ik weet het nog heel goed, was in het Panbos.
Boy was nog een jonge hond, maar zag zich als zijn grote beschermer. Als Cadanz even zijn pootjes mocht strekken, verloor hij hem niet uit het oog en hield hem bij elke stap nauwlettend in de gaten. Cadanz vermaakte zich ondertussen uitstekend tussen de grote jongens en was druk met gaten graven op de zandvlakte.
Éénmaal volwassen was het Cadanz die zich de beschermer van ZIJN roedel vond. Tijdens een strandwandeling met weer Oudduitse herders, werd Boy uitgedaagd door een jonge reu. Die jonge reu ging op Boy staan, Boy keek eens achterom . . hee joh, weet je wel wie ik ben . . maar Cadanz zag het en werd woest, wie had dat gedacht van onze zachtaardige knuffelbeer.

Eigenzinnig was hij vanaf het begin.. regels zijn er om overtreden te worden en die regels waren er toch zeker niet voor hem?
Hij deed het wel altijd op de Cadanz manier, beetje dommig lief kijkend, maar zo dommig was hij niet en hij wist ons soms aardig te manipuleren.
We hadden wel eens het idee dat hij vond dat wij er voor hem waren en niet andersom. Maar ach, hij werd er niet vervelender van en wij vonden het wel grappig.
Hij maakte ons aan het lachen met zijn maniertjes en de uitdrukkingen op dat mooie snoetje van hem spraken soms boekdelen. Hij kon heel goed duidelijk maken hoe hij over bepaalde dingen dacht.
Zoals op de foto gaan b.v. . . vooral je oren plat gooien alsof je ze niet hebt en heeel chagrijnig kijken.

Hij was de grootste knuffel van allemaal, lag meestal tegen me aangeknoedeld op de bank, waar ik ook een stukje van mocht gebruiken. Dat vonden we toch het allerleukste aan hem. Hij vond het heerlijk om met ons te kroelen, nou wij ook met hem.

Cadanz is 1 keer vader geworden van 8 prachtige kindjes. Wat waren we trots op onze eerste hondenkleinkinderen. We gingen dan ook om de week de pups bewonderen en knuffelen.

Lieve vriend, nu moeten we zonder je verder! Wij, maar ook je hondenvriendjes zullen je zo vreselijk missen. Maar geen pijn meer hebben, dat is het beste wat wij voor jou konden doen.
Het zou mooi zijn als achter de regenboogbrug Tyri, Amigo, Otis, Boy en Songan je op staan te wachten. Geef ze vooral een dikke lebber van ons.
Dag lieve Danzje ?? hopelijk tot ooit, je was het zonnetje in ons leven.

Cadanz is op 1 mei 2018 's morgens om 9.15 uur overleden, om 11.00 uur gecremeerd en in de loop van de middag hebben we zijn as opgehaald en is hij weer thuis.